Hem > Uncategorized > En av modevärldens mest kreativa genier

En av modevärldens mest kreativa genier

Det har hänt så mycket i modevärlden de senaste veckorna att man knappt vet var man ska börja. Den största snackisen just nu är också den mest tragiska. Lee Alexander McQueen. En av modevärldens mest kreativa genier som för en kort tid sen tog sitt liv bara 40 år gammal. Det spekuleras mycket om orsaken, men att Alexander valde att avsluta sitt liv bara dagarna efter sin mors bortgång, skvallrar om att han inte orkade leva utan sin mamma, som han stod mycket nära.

Det är så sjukt. Jag blev helt bestört när jag hörde att han dött.  Jag höll Alexander som en av de riktigt stora modeskaparna genom alla tider. Speciellt hans tidiga verk tycker jag om (2002-2003), dessa små explotioner av estetik som inte hölls tillbaka av ordning eller regler. Därtill bryr jag mig inte så mycket om utmärkelser i branschen, men det säger faktiskt en hel del att Alexander blev årets designer i UK inte mindre än 4 gånger, och dessutom årets internationella designer en gång.

För mig stod Alexander för en slags lust till kläderna, formerna, färgerna. En lust for life, paradoxalt nog, med tanke på hur hans liv slutade. Kanske var hans lust för stor. Jag tycker i alla fall att hans senare kreationer kändes just överdådiga, liksom royalistiska och pompösa, fast HELT positivt menat.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: