Hem > mode vår och sommar 2010 > Shorts på män = skit

Shorts på män = skit

Sommarmode har aldrig varit enkelt mode. Detta trots paradoxen att värme per definition minskar behovet att kläd yta per kvadratcentimeter hud och öppnar fritt spelrum för devisen less is more. Och när less is more borde följaktligen utrymmet för att klä sig fel och fult minska. Men icke. Tvärtom skulle jag vilja hävda.

Inte minst gäller det i Sverige, inte minst gäller det i Göteborg. Efter en runda på city idag kan jag utan vidare dubier konstatera att sommaren spottar ur sig de värsta modesidorna hos kreti och pleti. Och värst är shortsen. På män. Det är ett aber, rent ut sagt. Vem kom på att det var snyggt att visa de där fetbleka spirorna? Vem kom på att ”nu kapar vi byxan på mitten och så här vi ett helt nytt klädplagg?”. Vem kom på shortsen? Jag kan förstå att det är ett tingat plagg på badstranden. Då får vi stå ut, då är det ok, då finns det liksom inga alternativ om vi inte är nudistiskt lagda. Men mitt på dan på stan. Nej. Bort det.

Är du nu en av de där killarna som promt bära shorts, som har hela garderoben full av detta vidriga klädplagg och slår små volter av glädje när du äntligen får tillfälle att använda dem, råder jag dig för det första att tänka om. Shorts är inte ett smickrande klädplagg på någon, vare sig du är man eller kvinna. För det andra, om du fortfarande tjurskallar, så ha för fan inte både shorts OCH linne; ha någon värdighet och ett korn av känsla för mode i blodet, snälla. Alltså: för att väga upp användandet av shorts bör du bära någon långarmat, stilfullt på överkroppen, som ett slags kompensation för dina nedra tillkortakommanden.

Annonser
  1. Jeanette
    juni 13, 2010 kl. 2:47 e m

    Fan! Killars shorts är ju tillbaka på 30-tals nivå numera. Rutiga shorts som nästan går ner till fötterna, ska det kallas för shorts? Varför inte behålla långbyxorna på istället. Helt otroligt hur prydheten har brett ut sig bland männen. På 80-talet sparang ju varenda kille och tjej omkring i kort korta sportshorts. Har funderat mycket på varför det bara är tjejer som ska få gå omkring i korta shorts numera.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: