Hem > Hudvård > Hudvård ska vara enkel, naturlig

Hudvård ska vara enkel, naturlig

I min jakt på bra hudvård började jag helt sådär oförhappandes läsa om vegetabliska oljor och eteriska oljor. En händelse som var ett slags naturlig följd av att jag alltmer börjat intressera mig för ekologisk hudvård och naturlig hudvård. Intresset kommer framförallt av att jag märkt att min hud reagerar positivt på denna typ av produkter och att jag sen dagen då jag helt började använda ekologisk hudvård inte haft några problem med finnar eller utslag i huden.

Det intressanta med vegetabiliska oljor, som jag ser det, är att de till sin karaktär är väldigt lika, men ändå inte. Och att man kan blanda dem för att få fram en olja som funkar för just ens egen hud. Själv har jag bestämt mig för att få fram den ultimata blandingen av vegetabilisk olja att använda som rengöring. Detta ska nämligen vara en av de mest skonsamma och återfuktande metoder att ta bort smink med. Och smink har jag gott om. Så jag behöver en bra rengöring.

Det som skiljer vegetabiliska oljor åt är, vad jag har läst, hur deras inbördes fettsammansättning är komponerad. Det finns sålunda oljor som är mindre feta och det finns oljor som är riktigt, fucking feta. Bra att veta är också att de oljor som är ”torra” har den egenskapen att de absorberas snabbt av huden men att deras effekt ebbar ut snabbt. Medan de fetare vegetabiliska oljorna går långsamt in i huden och verkar längre. Det bästa är kanske därför att blanda en fet och en torr olja, eller flera, för att få fram en rengöring som både är snabbverkande och långverkande.

Hudvård ska vara enkelt är min filosofi, och med vegetabiliska oljor i badrumsskåpet har jag tagit flera kliv närmare den devisen. Nu ska jag bara komponera den ultimata blandningen. Och när jag har den, så ska jag berätta om den.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: